CRONICA DE UN AMOR

CRONICA DE UN AMOR

Cronaca di un amore

cronica-de-un-amor.jpg

Italia (1.950) 98’

Zuzendaria : Michelangelo Antonioni

Gidoia: Michelangelo Antonioni eta Silvio Giovaninetti

Argazkia: Enzo Serafin

Aktoreak: Lucia Bose (Paola Molon Fontana) , Maximo Girotti (Guido), Ferdinando Sarmi (Enrico Fontana), Gino Rossi (Carloni, detektibea), Marika Eowsky (Joy, modeloa).

http://es.youtube.com/watch?v=9EBegA45d4c


Enpresa gizon batek bere emaztearen, Paola, argazki zahar batzuk ikusten ditu. Bertan aspaldian maite izan zuen gizon bat agertzen da. Erlazio horrekin zer gertatu zen jakin nahian ikertzaile bat kontratatuko du. Paola Ravenna-koa da. Ikasten zegoenean Guido bere lagunetaz erabat maitemindurik egon zen. Guido bere lagunik hoberanaren mutil laguna izan zen, lagun hau auto istripu batean hil zen. Ikerketak Paola eta Guido berriro elkartuko ditu, aintzinako maitasuna berpiztuz.

Antonioni 1912an jaio zen, Ferraran, Italia iparraldean. Bolognako Unibertsitatean ekonomia ikasketak egin bazituen ere, 1942an Erromara joan zen zinema ikasketak egitera, eta arlo horretan ibilbide luze eta oparoa abiatzera. Zinema aditu askoren iduriko, gizakiaren larridura eta komunikatzeko ezintasuna jasotzen eta islatzen maisu izan zen Antonioni. 80ko hamardakaren hasieran odol isuria izan zuen burmuinean, eta gaitz horren ondorioz ez zuen filmerik egin epe batean. Gero berriro ekin zion, ordea, eta ia azkeneraino jarraitu du laburmetraiak-eta egiten. 2007.urtean hil zen Erroman.

Esta película es la primera de una gran lista en la filmografía de Antonioni, la cual, esta definida como la ópera prima de dicho director, por el cual, obtuvo el premio Nastro D’Argento.

En “Crónica de un amor” un antiguo romance renace años después. Pero en ese resurgir aguarda a los protagonistas la sombra de un accidente que pudo también ser un crimen.

En 1943 emprendió su primer intento, “Gente del Po” (documental); como guionista, participó en “Caccia tragica” ( G. De Santis, 1948) y en El jeque blanco (F Fellini, 1952). Tras una decena de cortometrajes, rodó “Cronaca di un amore” en 1950, inicio de una filmografía relativamente poco abundante heredera por una parte del neorrealismo en sus testimonios de fracasos sociales (“I vinti” , prohibida en Francia hasta 1963, “El grito”) y de la interrogación pavesiana sobre la soledad y la incomunicabilidad ( “Las amigas”, “La aventura”). Este último título le valió a Antonioni la notoriedad en 1960, en la medida que marcó una ruptura con relación a las motivaciones psicológicas tradicionales y la argumentación dramatúrgica de las películas tradicionales.

Filmografía

  1. Eros (2004) (el segmento llamado “Il filo pericoloso delle cose”/El hilo peligroso de las cosas)
  2. Lo Sguardo di Michelangelo, (2004) La mirada de Michelangelo
  3. Al di là delle nuvole (1995) Más allá de las nubes (España) Codirigida con Wim Wenders
  4. Noto, Mandorli, Vulcano, Stromboli, Carnevale (1993)
  5. 12 registi per 12 città (1989) (Segmento: “Roma”) 12 directores para 12 ciudades
  6. Kumbha Mela (1989)
  7. Identificazione di una donna (1982) Identificación de una mujer (España)
  8. Il Mistero di Oberwald, (1981) El misterio de Oberwald (España) Basada en un relato de Jean Cocteau
  9. Suffer or Die (1979) Sufra o muera
  10. Professione: reporter (1975) El reportero (España)
  11. Chung Kuo – Cina (1972)
  12. Zabriskie Point (1970)
  13. Blow-up (1966) Blow-Up (Deseo de una mañana de verano) (España) (Film basado en el relato “Las babas del diablo”, de Julio Cortázar
  14. I Tre volti, (1965) Las tres caras (segmento “Il provino”/La pruebita) tcc Tres perfiles de mujer (España)
  15. Il Deserto rosso, (1964) El desierto rojo (España)
  16. L’Eclisse (1962) El eclipse (España)
  17. La Notte (1961) La noche (España)
  18. L’Avventura (1960) La aventura (Argentina) (España)
  19. Nel segno di Roma (1959) (Uncredited) Bajo el signo de Roma (España)
  20. Il Grido (1957) El grito (Argentina) (España)
  21. Le Amiche (1955) tcc Las amigas (España), Basada en un relato de Cesare Pavese
  22. L’Amore in città (1953) (Segmento “Tentato suicido”/Intentado suicidio) tcc Amor en la ciudad (España)
  23. I Vinti (1953) Los vencidos
  24. La Signora senza camelie (1953) La señora sin camelias
  25. Cronaca di un amore (1950) Crónica de un amor
  26. La Funivia del faloria (1950) El funicular del (monte) Faloria
  27. La Villa dei mostri (1950) El caserón de los monstruos
  28. L’Amorosa menzogna (1949) La amorosa mentira
  29. Bomarzo (1949)
  30. Ragazze in bianco (1949) Muchachas de blanco
  31. Sette canne, un vestito (1949) Siete perros, un vestido
  32. Superstizione (1949) Superstición
  33. Nettezza urbana (1948) Limpieza (de basura) urbana
  34. Oltre l’oblio (1948) Tras el olvido
  35. Roma-Montevideo (1948)
  36. Gente del Po (1943)

    Itzuli Begirada 2008 zerrendara

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Aldatu )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.